"Reken bij VoordeligBHV.nl op een service op maat, flexibiliteit, betrouwbaarheid én persoonlijke aandacht."

« Terug

Stijging tekenbeten

blog-stijging-tekenbeten-voordelig-bhv.jpg06 jul

De instituten verwachten dit jaar een absoluut record in het aantal mensen dat door teken wordt gebeten. Het aantal mensen dat wordt gebeten door een teek loopt al jaren op. Volgens het RIVM was er in de eerste vijf maanden van dit jaar al een stijging van 29 procent in het aantal meldingen via de speciaal daarvoor in het leven geroepen site: tekenradar.nl.

De stijging is vooral het gevolg van het grote leefgebied dat teken hebben in Nederland. Daarnaast is het seizoen waarin teken actief zijn langer geworden, doordat het eerder warm is in het voorjaar.

Als de temperatuur hoger is dan vijf graden kunnen teken al actief worden. Teken zitten vaak in struiken en hoog gras en stappen over als een mens of dier langsloopt. Blijf controleren vooral in de liezen, knieholtes, oksels, achter de oren en tussen de billen. Als een teek is verwijderd, moet het wondje drie maanden in de gaten worden gehouden op tekenen van Lyme. Dit is te herkennen aan een rode kring rond de beet en griepachtige verschijnselen. Dus noteer de datum van de beet en plaats in je agenda.

« Terug

Scroll naar boven